­

Holland er mere end bare fri hash. Hashen er i øvrigt ikke er mere fri, end den kun må ryges på coffee-shops og i egne hjem og man skal vise ID og være over 18 år for at købe den, ligesom købene registreres.

Men modsat herhjemme kan kroniske smertepatienter faktisk få lov til at få smertebehandling via cannabis, hvis de afleverer deres kørekort. Denne cannabis udleveres i coffee-shops'ene og smertepatienter har ret til 3 joints om ugen.

Holland er også kendt for sine kanaler, træsko, tulipaner og muselmalet porcelæn.

Landet er det tættest befolkede større land i Europa, borset fra 4 småstater. Holland er en smule mindre end Danmark, men har et befolkningstal på 16,8 mio. TIl sammenligning bor der i Danmark 5,7 mio. mennesker.

Holland ligger imellem de tre største Europæiske floder, Rhinen, Waal og Maas og er derfor knudepunkt i europæisk handel og en vigtig brik søfarten med containerskibe, som blandt andet Mærsk sejler med.

Holland eller Nederlandene, som de egentlig hedder, er et landområde, hvoraf de 38 % er inddæmmet hav og resten er tidligere skovområde.

Faktisk betyder Holtland på fransisk skov og nederlandene henviser til at landet er Europas lavestliggende. Et kompliceret system af diger, kanaler og grundvandspumper holder landet fri for oversvømmelser.

Landet er konstitutionelt monarki ligesom Danmark og den egentlige regeringsmagt ligger i Den Haag, selvom hovedstaden er Amsterdam.

Egentlige naturområder er der, på grund af de store landbrugsområder og det høje befolksningstal, relativt få af, men der findes flere interessante naturseværdigheder i landet, f. eks biesbosch, der fortæller om bier og bævere. Og der findes mange grønne områder i byerne. Der kompenseres for de små haver, ved at de udsmykkes rigt og hver lille altankasse gøres der en dyd ud af at udnytte fuldt ud til blomster og dekorationer. På grund af den tætte bebyggelse er Holland en by, der rummer mange cyklister og har virkelig gode cykelstier.

Holland er ikke bange for at være anderledes og derfor har de meget spændende arkitektur og kunst på mange gadehjørner. Især tydeligt er dette i Rotterdam, der næsten blev bombet helt ned i forbindelse med 2. Verdenskrig og siden blev opbygget igen.

Kubehusene på billedet nedenfor er fra Rotterdam og i øvrigt eftertragtede lejligheder.

Holland er gennemgående et ret interessant land at besøge, hvis man er til lidt anderledes storbyer, der dog ikke er større, end de stadig er hyggelige at befinde sig i.

Kommentarer eller spørgsmål? Jeg ser frem til at høre fra dig.

 

­